Hier vindt u meer achtergrond informatie over de Friends of Jesus Day Care and Nursery School in Kimaanya City, Masaka, Oeganda. Penningmeester Anton Ruiter van de stichting Willibrordushuis verteld:

“Sinds 2002 ga ik regelmatig naar Oeganda om daar, samen met een Oegandees team, trainingen voor evangelisatie te geven aan een breed kerkelijk kader, van priesters en religieuzen tot catechisten en leken. Zo heb ik Phiona Nakafeero en haar team leren kennen. Naast haar actieve rol in het werk voor evangelisatie is Phiona hoofdverpleegkundige nachtdienst in een ziekenhuis. Door haar werk kwam ze in aanraking met verwaarloosde (aids)wezen, van wie ze een groeiend aantal bij zich in huis heeft opgenomen. Hier vinden ze behalve een thuis, waardering en geborgenheid. En ze leren er de liefde kennen van een Vader in de Hemel.

Vanuit het team voor evangelisatie zijn bovendien verschillende KISI groepen gestart, waar kinderen door middel van liederen en musicals de blijde boodschap van het evangelie kunnen leren kennen. Zo ontstond ook de behoefte aan een eigen school.

In 2015 kochten we als stichting de landbouwgrond waar de school nu op is gebouwd. De landbouwgrond is gekocht met het oog op zelfvoorzienend onderhoud voor de weeskinderen, en tevens om hen de kans te geven de nodige vaardigheden hiervoor te leren. De droom van een school speelde hierbij op de achtergrond, en heeft inmiddels vorm gekregen. De leraren voor de school komen uit het team voor evangelisatie.

Het is mooi om te zien hoe hier heel concreet evangelisatie en de zorg voor de naaste, en met name de zeer kwetsbaren, hand in hand gaan. Als stichting ondersteunen we hen daarom van harte. En hopen we zo een bijdrage te leveren aan een duurzame investering voor zowel het geestelijke als het praktische welzijn van deze kwetsbare jonge generatie.”

Dit is het vooraanzicht van de school met de veranda. De school bestaat uit 5 klaslokalen en een lerarenkamer. Op de pagina Actuele Stand ziet u een plattegrond van de school, en hoeveel bankjes er al gesponsord zijn.

In de volgende afbeelding vindt u het logo van de school en meer informatie over de missie, visie, het doel en motto van de school.